portfolio header tekstschrijver

Portfolio-update: één jaar onderweg…


Hoera, ik ben officieel één jaar eigenaar van mijn eigen bedrijf! Een feit waar ik zelf in de eerste instantie niet aan gedacht had (oeps), maar alsnog een mijlpaal. In dit blog neem ik jullie mee in mijn opdrachten van de afgelopen tijd en vertel ik wat ik in tijden van de coronacrisis doe aan mijn eigen marketing.

PFZW – Goed Bezig magazine

In maart kwam de vierde editie van Goed Bezig uit. Deze keer ging ik op pad met Kenny B bij een woonzorgcentrum voor jongeren. Ik kan gerust zeggen: als je me een jaar geleden had verteld dat ik BN’ers zoals Jan Versteegh, Loiza Lamers en Kenny B ging interviewen, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Toch schrijven Femke en ik al drie edities alle teksten voor dit magazine, en staat de volgende editie op de planning.

Interview kenny b goed bezig magazine jaar

Vaste opdrachten

In mijn eerste jaar als ondernemer werkte ik met verschillende vaste opdrachtgevers samen. Zo schrijf ik elke maand twee blogs en een nieuwsbrief voor Hello New Day (bijvoorbeeld deze, deze en deze) en klim ik om de drie weken in de pen voor Fokker om te schrijven over bijvoorbeeld hypoallergeen voer en het wisselen van tanden bij kittens en puppy’s.

Daarnaast interview ik experts in houten kozijnen over vernieuwende concepten, bouwen met hout en Nul op de Meter en spreek ik zorgmedewerkers zoals Habtit Negasi over zijn bijzondere opleiding tot verpleegkundige in Nederland en arts Heleen Lameijer over haar online academie over intoxicaties.

Ja, veelzijdig is mijn werk zeker.

Eigen website

Op de momenten dat ik niet voor opdrachtgevers schrijf, probeer ik mijn eigen website bij te werken. Zo zie ik bijvoorbeeld dat één van de eerste blogs die ik schreef, over bedrijfslogo’s op LinkedIn, elke maand door meer dan 100 bezoekers wordt bekeken. Allemaal via Google. De moeite waard dus om het bloggen vol te houden. Daarbij is bloggen – in het kader van practice what you preach – iets wat zeker bij mijn beroep hoort 😉

Nieuwsbrief

Daarnaast ben ik bezig om een nieuwsbrief op te zetten. Onder aan mijn blogs vind je inmiddels een formulier waarmee je je in kunt schrijven. In de nieuwsbrief deel ik één van mijn recente schrijfsels, een handige marketingtip die iedereen kan toepassen en een persoonlijke noot over waar ik mee bezig ben. Lijkt het je interessant om de nieuwsbrief te ontvangen? Schrijf je dan gerust in, dan kom je automatisch op de mailinglijst. Vind ik leuk!

Corona

Tot slot nog iets wat ik waarschijnlijk niet had geloofd als je het me een jaar geleden had verteld: een pandemie. Het coronavirus heeft de hele samenleving ontregeld, en daar merken we allemaal de gevolgen van. Ik ook. Hoewel thuiswerken voor mij al heel normaal was (en ik het heerlijk vind), lijkt de wereld verder een beetje tot stilstand gekomen. Gelukkig heb ik genoeg vaste opdrachtgevers die me – ook in lastige tijden – steunen!

Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn & blijven. Ben je op zoek naar inspiratie om je eigen marketing aan te pakken? Misschien kan ik je met één van deze blogs vooruithelpen:

Of dit e-book…

Zelf aan de slag met je online zichtbaarheid? Download dan het gratis e-book!

E book voor zzp ers

Benieuwd wat het volgende jaar me gaat brengen!

Ook interessant

Gratis marketingtips ontvangen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief