Iedereen kan een tekst schrijven. Maar niet iedereen met Word is een copywriter. Een goede tekst schrijven is namelijk meer dan een paar woorden achter elkaar zetten.
Het is het bepalen van de schrijfstijl. De tone-of-voice. De opbouw. En dan de juiste sfeer schetsen, de tekst begrijpelijk maken en ook nog zorgen dat-ie lekker leesbaar is.
Voor online teksten gaat dat nog een stapje verder. Webteksten moeten namelijk zoekmachinevriendelijk zijn, makkelijk te ‘scannen’ en aanzetten tot actie.
Denk je nu: man, man, wat een ellende? Dan weet ik hoe laat het is. Tijd om mij te bellen. (Slechte grap hè. Ik beloof dat het niveau van de teksten die ik voor jou schrijf hoger is).
Wat doet deze tekstschrijver uit Den Bosch?
Ik schrijf teksten die blijven plakken. Bij je lezer, en als het even meezit op de eerste pagina van Google.
Liefst doe ik dat met een vleugje creativiteit. Maar altijd met een heldere boodschap.
Want daar gaat het om: dat je lezer weet waarom die écht voor jou moet kiezen. En vervolgens de telefoon pakt om je te bellen.
Klinkt goed? Mail me
Dan maken we daarna even telefonisch kennis. Helemaal vrijblijvend. Zelfs als je nog niet zeker weet wat je van een tekstschrijver verwacht.
Ik heb eerst nog een vraag
Kan. Dat hebben meer mensen. De vragen die ik vaker krijg, zet ik hieronder op een rij. Inclusief antwoorden. Wel zo handig, toch?
Wat voor teksten schrijf je?
Meestal blogs en interviews. Vaak gaan die twee samen. Dan houd ik een interview om een blog uit te werken. In mijn ervaring levert dat de beste kwaliteit op.
Blogs schrijven is – als je het zo wilt noemen – mijn specialisme. Maar als je het lief vraagt, schrijf ik ook andere teksten. Webteksten bijvoorbeeld, of teksten voor een magazine. Of columns.
Zolang jij enthousiast je verhaal weet te vertellen, lukt het mij om er een enthousiaste tekst van te maken.
Doe je ook content marketing?
Jazeker. Als je me inschakelt voor het schrijven van blogs, help ik je graag om die verder de wereld in te slingeren. Met teksten voor social media, nieuwsbrieven of creatieve ideeën.
Klanten met wie ik langer samenwerk weten inmiddels hoe mijn brein werkt: stuur me richting Oosterplas voor een wandeling en ik kom terug met een vol digitaal notitieblok.
Schrijf je SEO-teksten?
Ja en nee.
Ja, bij het schrijven van artikelen voor online houd ik rekening met SEO. In de structuur, de leesbaarheid en de koppen bijvoorbeeld.
Maar nee, ik schrijf geen teksten die bol staan van de zoekwoorden en synoniemen. Die zijn namelijk voor niemand leuk. Niet voor mij om te schrijven, niet voor je bezoeker om te lezen.
Mijn advies? Laat überhaupt geen SEO-teksten schrijven, want zelfs Google heeft er genoeg van. Als je schrijft voor blije klanten, komen die bezoekers vanzelf.
Voor wie schrijf je allemaal?
Voor allerlei bedrijven. Grote namen zoals Pensioenfonds Zorg en Welzijn en de Provincie Flevoland. En Bossche toppers zoals Hello New Day en Tonone.
In de praktijk betekent dat dat ik de ene keer een BN’er interview voor een magazine met een oplage van 1 miljoen en de andere keer creatieve teksten schrijf over kleuren van lampen.
En de waarheid is dat ik het allebei leuk vind om te doen. Ik ben niet voor niets tekstschrijver.
Wat kost het?
Ha, dat wil je wel weten hè. Daar gaat-ie.
Als je me per uur inhuurt, kost je dat € 75,- ex. btw. Daar krijg je een ervaren tekstschrijver met wetenschappelijke opleiding voor terug.
Meestal werk ik met product- of projectprijzen. Dan weet je vooraf waar je aan toe bent als je me een blog laat schrijven of een interview laat houden.
De meeste mensen vinden dat handig. Ik zelf ook. Al is per uur voor mij ook prima.
Wat ik niet doe, is werken met een prijs per woord. Nou ja, ik wil het best doen, maar reken er dan op dat je héle lange teksten krijgt. Ik moet er wel van kunnen leven, dat begrijp je.
Tip ?: check ook de abonnementen om voordeliger uit te zijn bij een lange samenwerking
Schrijf je ook B1-teksten?
Zeker weten. Ik wil dat iedereen mijn teksten begrijpt. Liefst in één oogopslag. Dat betekent: schrijven op B1-niveau.
Voor iedereen die zich afvraagt: wat is B1? Dat is een taalniveau. In het Nederlands hebben we er zes: van A1 tot C2.
Als je taalniveau A1 hebt, dan red je je net in de supermarkt. Een beetje zoals mijn Duits. Heb je taalniveau C2, dan begrijp je wetenschappelijke teksten. Dit geldt voor zo’n 5% van de mensen.
En waarom dan B1? Omdat 80% van de Nederlanders dit begrijpt. Plus: het leest prettig. Dat is mijn reden om B1-tekstschrijver te zijn.
Nog andere vragen?
Mail me gerust. Dat kan op info@donnavandeven.nl. Haast? Bel dan 06-43164465. Ik doe m’n best om op te nemen. Krijg je me niet te pakken? Spreek dan even mijn voicemail in, dan bel ik je terug.
Tóch eerst zelf proberen?
Meld je aan voor de gratis cursus Beter Schrijven in 30 dagen.