Freelance tekstschrijver donna van de ven over mij

Ha! Leuk dat je meer over mij wilt weten. Grote kans dat je op zoek bent naar een freelance tekstschrijver of blogger. Liefst een die past bij je bedrijf. Als je verder leest, kom je er snel achter of ik dat ben.

Freelance tekstschrijver Den Bosch

Laat ik me om te beginnen netjes voorstellen. Donna van de Ven, aangenaam. Freelance tekstschrijver van beroep. Ik woon in Rosmalen en werk in de regio Den Bosch. Voordat ik begon met mijn eigen onderneming, was ik copywriter bij een reclamebureau. En daarvoor studeerde ik aan de Universiteit van Tilburg. Tekst en communicatie om precies te zijn.

Nu volgt hier vaak een verhaal over hoe de tekstschrijver al als kind fantasieverhalen maakte en droomde van boeken schrijven, maar dat heb ik niet. Ik kon wel al jong lezen. En kreeg ooit een 9,8 voor een betoog. Telt dat ook? (voor de strebers die zich nu afvragen waar in hemelsnaam die 0,2 verloren ging: in een spelfout. Ja. Het overkomt de beste hè.)

Bloggen voor bedrijven

Natuurlijk ben je benieuwd wat ik zoal doe. Ik schrijf vooral blogs voor bedrijven. Kennis delen, zodat je (potentiële) klanten eindelijk weten wat je doet. En inspireren, zodat ze een fantastisch gevoel krijgen bij je bedrijf.

Over mijn schrijfstijl dan. Die is vlot, helder en begrijpelijk. Specialisatie? Moeilijke dingen makkelijk vertellen. Voor wolligheid ben ik allergisch (echt), van humor word ik blij. Kleine disclaimer: mijn teksten zijn geen cabaretvoorstelling waarbij de tranen over je wangen rollen van het lachen. Hopelijk zorgen ze wel voor een kleine krul omhoog van je mondhoeken.

Hoe ik al die teksten schrijf over verschillende onderwerpen? Het is mijn vak om me snel in je bedrijf te verdiepen en te ontdekken wat je klanten verwachten. Jij vertelt me wat je doet, ik zet dit om in een toffe tekst.

Hoe werk ik als copywriter?

Net zoals ik schrijf. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Ik pak de dingen graag praktisch aan. Een afspraak is zo gemaakt en op een simpele vraag krijg je snel antwoord. Goede communicatie staat aan de basis van een fijne samenwerking. En naar dat laatste streef ik natuurlijk.

Verder wil ik graag dat jij het maximale haalt uit je beslissing om mij in te schakelen als freelance tekstschrijver. Daarom krijg je vaak links of rechts nog een advies dat verder gaat dan alleen tekst. Over SEO bijvoorbeeld, of over content marketing. Omdat ik het leuk vind om wat extra’s te doen, maar vooral omdat ik hoop dat het je verder helpt.

Oh ja: de zachte G die je hoort als ik praat? Die verdwijnt volledig als ik schrijf 😉

donna van de ven freelance tekstschrijver zakelijk blogger

Laat je horen

Heb jij een prangende vraag over je teksten? Stel hem gerust. Dat kan op verschillende manieren:

Ik kijk uit naar je bericht!

Heb je al met me samengewerkt? Dan vind ik het leuk als je een review schrijft op Google.